Det ble sak av det etter at restauranten «Nye Din Golden Cock Asia House» på Øksneset hadde servert sine gjester juletallerken sist onsdag. Retten dukket opp på menuen i forbindelse med julen og ble en meget kortvarig hit. Nå er forholdet anmeldt.
Det var den lokale matskribenten i bygda; Thommy Tharmen som til slutt anmeldte innehaveren av Nye Din Golden Cock Asia House, Sum Ting Wong, etter at han hadde fått servert juletallerken på stedet.
– Dette var en kulinarisk skuffelse fra første bit, forteller skribent Tarmen, nesten på gråten; – Ribba var woket. Samme var pølsa og medisterkakenen. Alt var kuttet opp i bittesmå biter. Det eneste som var helt var sosissene.
Alt sammen skal i følgene bildebevisene Tommy T, som han kaller seg i avisen, besitter. Sammen med overkokte poteter servert i egen bolle, kom hovedretten på bordet på et avlangt fat.
– Sammen med kjøtet ble det servert noe som sikkert skulle ligne surkål. Sammen med denne var det en dæsj surkål til. Denne var syltet og blandet med rød konditorfarge. Helt for jævlig! Det smakte blaut katte, sier han.
Kokken ikke enig
Selvutnevnt mesterkokk og innehaver Sum Ting Wong er lang fra enig.
– Den turrete joulnatristen tlol han eiel prassen hel!, sier han høyt og tydelig så det ikke kan misforstås; – Libba er bla den. Katte du rissom. Katt el ikke dålrig mat! Selvelt med kimchi og svaltebønnesaus bril det bla mat det.
Chef Wong har bildebeviser han ogs, og viser stolt frem stadiene til det ble svinge på julematserveringen. – Vi hal pløvd og smakt flem tir den besta sausen. Jeg skar si deg. Det kunne vælt mye vælle. Vi pløvde både oystelsaus og svartebønnsaus. Det bre ikke skikkerig jævrig føl vi blukte ponzusaus. Han kan bale anmerde!
Tharmen melder å ha gjort alvor av anmeldenlsen sin. Han mener med sikkerhet å si at artikkelen kommer på trykk i lokalavisen rett over nyttår.
– Nå kan bygdas innbyggere gå julen trygt i vente uten noen risiko for å få i seg den giften, triumferer han.