Nå som ting ser litt mørkt ut for ex-president Donald Trump gjør han som så mange med strandet karrière før ham: Han blir Norges-venn. Trumps første happening blir «World etter-på-klok Fair». Det ventes veldig få overraskelser og en rekke patetiske foredragsholdere uten noen særlig agenda (utover sin egen velferd) står i kø for å spre sine budskap.
Nå ser ex-president Donald Trump til musikkbransjen og gjør som så mange før han har gjort når populariteten daler og karrièren er på hell. På samme måten som Smokey, Bonnie Tyler, Randy Crawford og Johnny Logan før ham, blir nå Trump norgesvenn. Først og fremst snakker han om å bygge ut Bogstad Golfklubb for milliarder av dollar, men før det føler han for å vise sin personlige varme og godhet til hele landet, og ikke bare Tutta
For å vise sin tilhørighet til Norge, har han bestemt seg for å legge arrangementet «World Etter-på-klok Fair» til det mest typiske norske sted han vet om. Så, når Corona slipper taket i oss og grensen ved Svinesund åpner, venter også dette utrolig lite spennende arrangementet på Nordby Hotell – tvers over plassen for Nordby Kjøpesenter.
Kjendisene flokker til – mye spennende på tapetet
– Det ventes en rekke patetiske foredrag fra personer vi ikke bryr oss om – i roller vi ikke ønsker dem i, forteller Trump fra den røde telefonen han nå har tatt med hjem til leiligheten i New York.
Mest relevant etterpå-klokskap fra vår hjemlige politiske hverdag er blant andre Knut Arild sitt foredrag: «Min flørt med Støre og AP» og presentasjon av boken «Det ble ikke oss to» om sitt forhold til den profilerte AP-politikeren.
Det knytter seg også mye spenning til Lan Marie Berg sitt åpenhjertige foredrag: «Jeg driter vel i etatene – en studie i lederansvar». Æresgjest på scenen blir da også Oslos byrådsleder Raymond Johansen – denne gang bakbundet og kneblet i full åpenhet.
Flere æresgjester
Trump har også invitert både arbeidere og funksjonærer fra det «Norske» Stolt-Nielsens Rederi sitt kontor i Luxembourg. Han kaller dem sine «proud boys».
Vi venter også å se Rita Westvik, Anne Enger og ikke minst Kjell Magne Bondevik tilstede, da Trygve Slagsvold Vedum skal legge ned en krans ved Vidkun Quislings Byste – for å minnes partiets fortid.
Muiskk, sang og lysbildeshow
Før Westvik reiser, har Ole Paus lovet å komme og fremføre sin gamle hit «Åssen i helvete fikk du denne jobben» mens lysbilder fra Trine Skei Grande sine romantiske eskapader i åkeren til Ola Borten Moe får gå i bakgrunnen.
Det hele rundes av med det viktige og litt «lettkledde* foredraget til Trond Giske: «Hvordan få grep om ting i lokalpolitikken», selvsagt med påfølgende dans og moro.
Vil fornoske alt
For å vise sin tilnærming til det Norske folk, har Trump nå fått laget en voice-over oversettelse av sitt møte med sin gode venn Kim Young Unn.
Her er det bare å nyte: