En faggruppe satt sammen for å finne frem til nye måter å få menigmanns ståsted inn i politikken, har nå kommet frem til en helt ny form for folkestyre. Så langt er regjeringen positiv til at kommentarfeltene i de store avisene og særgruppene på Facebook skal få avgjøre tunge politiske saker. – Vi må få demokratiet ut til folket, sier leder i faggruppen Bjørn N. Kålargol; – Det er fremtiden!
– Det er hevet over en hver til at det sitter med en enorm uutnyttet ressurs av fagfolk i kommentarfeltene i til de store nettavisene, sier assisterende overdirektør i Markeds – og Media-tilsynet Bjørn N. Kålargol. Han er også formann i fagutvalget som har foreslått denne nye formen for folkestyre til regjeringen.
Hvis regjeringen går for det nye styresettet vil det i praksis blir det største særgruppene på Facebook som kommer med innstillingen til de tyngste politiske sakene, mens det endelige politiske veivalget ligger i hendene på kommentarfeltet i de digitale utgavene av de store riksavisene.
Alt settes sammen til en bærekraftig politikk av nøytrale statsekretærer, som bruker moderne statistiske prinsipper.
Risikabelt med folkestyre?
På spørsmål om det ikke er litt politisk farlig å overlate landets politikk til grasrota på denne måten, svarer Kålargol; – Dette er jo folk med inngående kjennskap til hvor «skoen trykker». Det er jo ikke som den «bulkegjengen»
av overbetalte tullebukker vi «på tinget» har noe mer inngående fagkunnskap om politiske temaer til behandling.
Regjeringen vil i en forsøksperiode sette avgjørelsene rundt ulvens levevilkår, likestilling, smittevern, vegprising og innvandring ut til disse «faggruppene».
– Vi er spent på utfallet, sier Bjørn N. Kålargol entusiastisk. – Vi står klar til å skyte bønder, kaste ut asylsøkere, lenke kvinner fast til kjøkkenbenken, rive bomstasjoner og åpne for harryhandel i både Polen og Romania med det aller første. Alt vi venter på nå er sterke og klare politiske føringer, avslutter han.